Samen herinneringen maken die een leven lang bijblijven

Onze Zeescoutsgroep

Werd in 1929 in het leven geroepen om sportieve jongens met een voorliefde voor de natuur, het water en zelfredzaamheid te verenigen. 

Op wekelijkse basis trekken we er met jongens van verschillende leeftijden op zondag op uit om spelletjes te spelen, samen te werken en avonturen te beleven.


Bekaf en afgemat kom je elke week opnieuw thuis na een scoutsvergadering met verhalen van de verschillende uitdagingen die je met je vrienden hebt overwonnen. Je zoekt naar schatten in het bos, leert imposante sjorringen maken en bezeilt de prachtige Schelde onder ervaren begeleiding. 


Ook op maandag zal niemand kunnen tippen aan de vertellingen die je op de speelplaats in geuren en kleuren zal kunnen weergeven. 

Voor Wie?

Of je nu net een carrière aan de lagere school aanvangt of reeds enige jaren achter de banken van het middelbaar vertoeft, jongens van alle leeftijden kunnen bij ons terecht om op zondagen en tijdens de vakantie buiten te ravotten, het bos in te trekken of verre waterwegen te verkennen. 


Geen berg is te hoog, geen meer te omvangrijk, geen uitdaging te groot dewelke we niet samen kunnen overwinnen!

De Takken

6-7j

Zeehonden

Wat meer info over de Zeehondjes:

Spelenderwijs leren de jongsten kennis te maken met elkaar, het water en de natuur. Ze stoeien en ravotten in velden, klimmen in bomen en gaan maandelijks zwemmen. Door middel van een proevenwerking worden hen ook al enkele basisvaardigheden bijgebracht nodig voor het respectvol samenleven en -werken. Zij komen op wekelijkse basis zondag samen van 9u tot 17u.


Ben jij al 6 jaar of zit jij al in het eerste leerjaar en wil je graag met ons mee komen spelen?

8-10j

Zeewelpen

Wat meer info over de Zeewelpen:

De zeewelpen houden ook wekelijks een vergadering op zondag van 9u tot 17u. Ook zij spelen veel spelletjes, maar deze werden voor hen al iets gecompliceerder uitgewerkt. De zeewelpen worden al enkele ingewikkelder vaardigheden bijgebracht (knopen, orientatie, bosregels,...). Met hun stalen ros trekken deze jongens er op uit op zoek naar verschillende bossen en zwembaden om te verkennen. 


Word jij 8 jaar en wil je er graag mee met ons op uit?

11-13j

Scheepsjongens

Wat meer info over de Scheepsjongens:

De scheepsjongens wagen het avontuur! Tijdens het vaarseizoen (vanaf April) zijn zij elke zondag zeilend te vinden op de Schelde. Afhankelijk van het getij trekken zij er dan 's zondags vroeg op uit om de omgevende wateren te verkennen. Tijdens de wintermaanden gaan zij op wandelweekend naar de Ardennen, leren ze zelfstandig sjorren, koken en worden hen de capaciteiten bijgebracht nodig om zich veilig en verantwoordelijk het water op te begeven. 


Ben jij een stoere bink van 11j en wil je graag mee komen zeilen en trektochten ondernemen?

14-18j

Zeeverkenners

Wat meer info over de Zeeverkenners:

De Zeeverkennertak bestaat uit 14 tot 18 jarige jongeheren die op zondag en tijdens de zomervakantie met hun prachtige roeigieken de Schelde bevaren. Tijdens de wintermaanden werken zij grotendeels zelfstandig binnen hun kwartier (patrouille) aan hun mahoniehouten boten om deze klaar te stomen voor de vaartochten die ze in de lente en zomer zullen ondernemen. Zo trekken zij jaarlijks naar het Zennegat, Gent en Zeeland op zoek naar een uitdaging. Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en wilskracht zijn allen aspecten die tijdens de Zeeverkennerwerking worden gecultiveerd. 


Kom jij onze ruige rangen vervoegen? 

19j

Loodsen

Wat meer info over de Loodsen:

Tot slot hebben we de loodsen. Wanneer je alle voorgaande takken hebt doorlopen, kom je als 19 jarige bijna-volwassene bij hen terecht. Dit jaar geeft je de zelfstandigheid en vrijheid om je werkjaar en kamp vorm te geven samen met je leeftijdsgenoten. Met behulp van hun platbodem de 'Master Antheunis' verkrijgen zij de mogelijkheid om op eigen initiatief weekendjes te ondernemen richting boven en beneden schelde. Ook worden zij tijdens dit jaar klaargestoomd voor een bestaan als volwaardig leider binnen de groep.